Toegepaste grafiek

Kijk jij gefascineerd naar de vormen van letters? Krijg je maar niet genoeg van al die illustraties in magazines en kranten? Valt jou telkens die affiche op in het straatbeeld? Wil je daar zelf mee aan de slag gaan en jouw stijl de wereld insturen? Dan is deze opleiding wellicht iets voor jou.

In dit atelier leer je vormgeven naar een concept. Je onderzoekt een specifieke vraag die je verbeeldt met je eigen vormentaal. De toepassingen zijn breed. We gaan aan de slag met lay-out en typografie, experimenteren met verschillende dragers, creëren beelden digitaal en manueel.
Gemeenschappelijke opdrachten zoals het ontwerpen van Huisstijlen, affiches, boekontwerp, illustraties bij een artikel of tekst, zetten je op weg in de zoektocht naar je eigen stijl. Daarnaast gaan we regelmatig op pad om toegepaste grafiek op het terrein te bekijken.

Toegepaste grafiek is een brede opleiding die nauw verbonden is met andere kunstdisciplines. Naargelang je persoonlijke traject kan je dit atelier aanvullen met andere ateliers zoals tekenkunst, fotografie, vrije grafiek, film, … .

Lessen gaan door op woensdag- en donderdagavond van 18u tot 21u30.
Voor meer info: kaskadko.nele@gmail.com