Textiele kunsten

In het atelier textiele kunsten wordt aan textiel een eigen uitdrukkingsvorm gegeven.
Textiele kunsten als artistiek medium, waarbij de beheersing van diverse technieken, materialen kennis, kleurenleer, ruimtelijk inzicht, ecologie, creativiteit en ontwerpmethodes aanbod komen.
Textiele kunsten als herwaardering van de oorspronkelijke culturele, sociale en kunstzinnige betekenis van textiel.
Textiele kunsten als middel om tot persoonlijke groei en inzicht te komen, en zo een authentiek handschrift te ontwikkelen.

Het atelier textiele kunsten staat voor het vormgeven, ontwikkelen, onderzoeken en experimenteren met het grote gamma van textiel en aanverwante materialen.
Het is een ontmoeting van een wondere wereld vol kleur en vorm. Een leven van verschillende technieken: afbindtechnieken, textielschilderen, applicatie, vilten, etsen, het driedimentionaal werken...
Je maakt kennis met de basisvaardigheden van het textielontwerpen, symmetrie en het maken van rapporten gekoppeld aan de digitale bewerking.
Heel het textielgebeuren loopt als een rode draad door een persoonlijk creatief proces van zelfontwikkeling. Je komt in aanraking met zowel textielontwerp als met textiel in de meest vrije, beeldende kunstvorm.

Voor inlichtingen: caroline_lebrocquy@telenet.be
Meer informatie over Textiele kunsten
Facebookpagina Het Gele Huis, textielafdeling KASKA DKO (textiele kunsten, kantwerk, weefkunst)

Lesuren van de cursus:
4de graad: 5 jaar vanaf 18 jaar 8 lesuren /week
Specialisatie: 2 jaar 8 lesuren /week

Donderdagavond 18u00 - 21u30
Zaterdagvoormiddag 9u00- 12u30
De lessen vinden plaats in het Gele Huis, Sint-Bavostraat 2, 2610 Wilrijk