TekenKunst

TekenKunst – Hedendaags Traditioneel Atelier

Dit atelier is academisch georiënteerd met oog voor traditie, tekentechniek en ambacht, maar inhoudelijk opteert ze voor vernieuwing en actuele artistieke expressievormen.

De cursus biedt een brede waaier aan mogelijkheden en vangt aan met leren kijken en eindigt met creëren van doorleefde persoonlijke kunstwerken.

In het 1ste leerjaar ligt het accent op waarnemingstekenen en het ontdekken van de verschillende tekenkundige mogelijkheden, technieken en media. Gaandeweg verschuift de aandacht naar de ontwikkeling van een eigen stijl, invulling en interpretatie.

De onderwerpen omvatten stillevens, portret, figuur, dieren, landschap, interieur en eigen projecten. Er wordt zowel in de lokalen gewerkt als op locatie. In de Zoo, op café of terras, station of stad, in de haven, musea of in een park…

Vanaf het 2de leerjaar worden de studenten onderwezen in het tekenen naar naaktmodel. Op klein en levensgroot formaat, in een uitgebreid scala aan technieken, waarbij het leren interpreteren van de menselijke figuur en anatomie de hoofdrol speelt.

TekenKunst – Hedendaags Experimenteel Atelier

In dit atelier kan je terecht voor begeleiding in het tekenen in de breedste zin van het woord. Onderwerp vrij naar keuze; van figuratief tot abstract, van mode-, illustratie- of striptekenen tot conceptuele projecten. Als scholing voor tattoo artists en urban sketchers. Cross-over naar aquarel, schilderkunst, grafische druktechnieken eva…

Vakdocenten:
Avondcursus 1ste jaar 4de graad: Harry Laureys, Herman Declerck
Maandag- en dinsdagavond 18.00 - 21.30u

Avondcursus 2de - 5de jaar vierde graad, 1ste - 2de SG: Harry Laureys, Zoë Mechiels en Henri Ardui.
Woensdag- en donderdagavond 18.00 – 21.30u

Cursus Actuele TekenKunst: Herman Declerck, Zoë Mechiels
Maandagnamiddag: 13.30 - 17.00
woensdagavond 18.00 – 21.30u

Dagcursus 1de - 5de jaar vierde graad, 1ste - 2de SG: Herman Declerck, Lou Gils
Dinsdagnamiddag 13u30 - 17u00
Donderdagnamiddag 13u30 - 17u00
Vrijdagnamiddag 13u30 - 17u00

Meer info:
Herman Declerck - herman.declerck@telenet.be