Zondag 19 mei ‘Symbolen en ijdelheden’ + Giacometti (Lille)

Vzw Athena nodigt je uit om deel te nemen aan een studiereis naar Lille.
Om 10:00u brengen we een bezoek aan het Paleis voor Schone Kunsten te Lille, waar we met een gids allerlei ‘symbolen en ijdelheden’ in de kunst gaan ontdekken.
Het Paleis voor Schone Kunsten te Lille wordt beschouwd als het tweede belangrijkste museum van Frankrijk, na het Louvre. Dit monumentale museum werd gebouwd van 1885 tot 1892 en is een karakteristiek voorbeeld van architectuur uit die tijd. Na een totale herinrichting in 1997 zijn op de 22.000 m² van het museum vooraanstaande collecties ondergebracht van Europese schilderkunst (Rubens, Van Dyck, Goya, Delacroix, enz.), enkele belangrijke werken die de 19e eeuwse Franse schilderkunst vertegenwoordigen (Bélisaire van David, L’après-dîner à Ornans van Courbet), een belangrijk kabinet met tekeningen (waaronder 40 schetsen van Rafaël), een beeldengalerij (Carpeaux, Rodin, Claudel,…) en keramiek uit de 17e en 18e eeuw. Het museum beschikt eveneens over een vijftiental 18e-eeuwse maquettes van Noord-Franse en nu Belgische vestingsteden.

Voor meer informatie zie: http://www.pba-lille.fr/nl

Aansluitend bezoeken we het LaM in Villeneuve d’ Ascq waar we de overzichtstentoonstelling van Alberto Giacometti bezoeken.

Voor deze tentoonstelling werden meer dan 150 kunstwerken bijeengebracht in een traject rond de legendarische grondleggers van de geschiedenis van de moderne kunst.
De langgerekte, tere sculpturen van Giacometti vormen silhouetten van mensen in een lopende of vallende beweging. Deze meesterwerken worden samen met zijn later en vroeger werk getoond, waarin zowel de invloed van het kubisme herkenbaar is als zijn passie voor de Egyptische, Afrikaanse en Oceanische kunst die hij onder meer met Constantijn Brancusi deelt.
De tentoonstelling is opgesteld in een speciaal voor deze gelegenheid getransformeerd museum.

Voor meer informatie, zie:
http://www.musee-lam.fr/nl

PRIJS : 40 € voor de inkomtickets, heen- en terugreis autobus. Fooi chauffeur niet inbegrepen.

PROGRAMMA
8:00u : vertrek: Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen: per bus naar Lille (geen busstop voorzien onderweg)
10:00u : (uur onder voorbehoud) : aankomst en bezoek met gids met als thema ‘symbolen en ijdelheden’ in de kunst.
12:00u : lunchmogelijkheid in het cafetaria van het Museum voor Schone Kunsten te Lille of in Lille zelf
14:30 : met de bus naar de overzichtstentoonstelling van Giacometti in het LaM in Villeneuve d’ Ascq)
18:00u : vertrek per bus naar Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen (geen busstop voorzien onderweg)
20:00u : (uur onder voorbehoud) : aankomst Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen

RESERVEREN : ben je geïnteresseerd, schrijf dan in op de deelnemerslijst aan de balie van het secretariaat, met jouw actuele GSM en ICE telefoonnummer (in case of emergency noodnummer), email-adres gegevens, beschikking over reisverzekering (verplicht) ja/neen. Je inschrijving is pas definitief na je inschrijving op deze lijst en na betaling op rekeningnummer van Athena vzw, IBAN Nummer BE39 7895 8948 8519, BIC GKCCBEBB met de vermelding ‘studiereis Lille’ en de naam (namen) van de deelnemer(s). Betalen kan eventueel ook aan het secretariaat avondschool KASKA-DKO (enkel gepast geld).
Betalen met bancontact is voor deze reis NIET mogelijk !
Het aantal tickets is beperkt! Zo snel mogelijk inschrijven is de boodschap.

BELANGRIJK : de deelnemers die betalen via het rekeningnummer moeten zich nog steeds persoonlijk komen inschrijven. Deze persoonlijke inschrijving op deze lijst geldt wettelijk als je contract t.o.v. de organisator van de reis. Annuleren na inschrijving is niet mogelijk. Mocht je alsnog verhinderd zijn, mag je wel een andere deelnemer voorstellen om je te vervangen, en de wijziging noteren op de deelnemerslijst. Indien je zelf afwijkt van het voorziene reisprogramma en de gemaakte afspraken, is dit op eigen verantwoordelijkheid en kan Athena vzw de reisvoorwaarden niet garanderen.