Zon. 16-02-2020: Den Haag / Wassenaar

Kaska-dko nodigt je uit om deel te nemen aan de studiereis naar Den Haag. De uitstap gaat van start bij een bezoek aan het Kunstmuseum Den Haag waar we de tentoonstelling Breitner vs Israëls - vrienden en rivalen gaan bekijken. De expo richt zich op de wisselwerking tussen George Hendrik Breitner (1857-1923) en Isaac Israels (1865-1934), die op het einde van de negentiende eeuw tot de belangrijkste figuren in de Nederlandse schilderkunst behoren. Beide kunstenaars doorlopen hun opleiding in Den Haag.
Aansluitend houden we een middagpauze in Den Haag met de mogelijkheid om op eigen initiatief een extra museum te bezoeken (suggesties: Mauritshuis, Eschermuseum, Museum Bredius).
Vervolgens trekken we verder naar het Museum Voorlinden in Wassenaar, waar we
met gids de tentoonstelling Louise Bourgeois gaan verkennen.
Louise Bourgeois (1911-2010) was een radicale figuur die haar eigen weg bewandelde met scherpzinnigheid, intelligentie en lef – zo nu en dan zelfs tegen de gangbare smaak en ideeën in. Tegenwoordig wordt ze gezien als een icoon van de late twintigste-eeuwse kunst. Ze combineerde persoonlijke verhalen en psychologische inzichten.

INFORMATIEMOMENT: wo 5 februari, 20u00 tot 21u00 in Aula 3 (gebouw Mutsaardstraat, 1ste verdieping): inleidende lezing door Frank Verlie en Stefan Wouters.

PRIJS: 50 euro voor de inkomtickets, gidsen en heen- en terugreis autobus. Fooi chauffeur niet inbegrepen
NB: voor de cursisten BAK (Kunstexploratie) is deze uitstap inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

PROGRAMMA

8u15: vertrek: Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen: per bus naar Den Haag (geen busstop voorzien onderweg)
10u00: Kunstmuseum Den Haag: geleid bezoek aan expo Breitner vs. Israëls, en vrij bezoek vaste collectie.
12u00 -13u00: middagpauze in Den Haag
13u00 -14u30: vrij bezoek (niet inbegrepen) aan een museum naar keuze (suggesties: Mauritshuis, Eschermuseum, Museum Bredius)
14u30: vertrek naar Wassenaar
15u00: Museum Voorlinden: geleid bezoek aan de expo Louise Bourgeois, en vrij bezoek aan de vaste collectie.
17u00: vertrek per bus naar Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen (geen busstop voorzien onderweg)
18u30: (uur onder voorbehoud) aankomst Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen

RESERVEREN : ben je geïnteresseerd, schrijf dan in op de deelnemerslijst aan de balie van het secretariaat, met jouw actuele GSM en ICE telefoonnummer (in case of emergency noodnummer), email-adres gegevens, beschikking over reisverzekering (verplicht) ja/neen. Je inschrijving is pas definitief na je inschrijving op deze lijst en na betaling op rekeningnummer van Kaska-dko, IBAN Nummer BE78 068-2328641-86, BIC GKCCBEBB met de vermelding ‘studiereis Den Haag / Wassenaar’ en de naam (namen) van de deelnemer(s). Betalen kan eventueel ook aan het secretariaat avondschool KASKA-dko (enkel gepast geld).
Het aantal tickets is beperkt! Zo snel mogelijk inschrijven is de boodschap, liefst voor 12 februari.
BELANGRIJK : de deelnemers die betalen via het rekeningnummer moeten zich nog steeds persoonlijk komen inschrijven. Deze persoonlijke inschrijving op deze lijst geldt wettelijk als je contract t.o.v. de organisator van de reis. Annuleren na inschrijving is niet mogelijk. Mocht je alsnog verhinderd zijn, mag je wel een andere deelnemer voorstellen om je te vervangen, en de wijziging noteren op de deelnemerslijst. Indien je zelf afwijkt van het voorziene reisprogramma en de gemaakte afspraken, is dit op eigen verantwoordelijkheid en kan Kaska-dko de reisvoorwaarden niet garanderen.