zo 25 feb 2018

uitstap zo 25 feb 2018
Gemeentemuseum Den Haag Wereld museum Rotterdam
Vzw Athena, de evenementenorganisatie van Kaska-dko, nodigt je uit om deel te nemen aan een studiereis naar Den Haag en Rotterdam. De daguitstap gaat van start in Gemeentemuseum Den Haag, met een overzichtstentoonstelling van Julio Gonzàlez (Barcelona 1876 - Parijs 1942) die samen met Constantin Brancusi (1876-1957) als een van de meest invloedrijke beeldhouwers van de 20ste eeuw wordt gezien. Aan de hand van meer dan 100 werken wordt zijn persoonlijke ontwikkeling belicht: van metaalbewerker in de werkplaats van zijn vader in Barcelona tot avant-garde beeldhouwer in Parijs. Ook komt de bijzondere samenwerking en vriendschap tussen Gonzàlez en Pablo Picasso uitgebreid aan bod, ook deze met Brancusi, Pablo Gargallo en Hans Hartung. In het museum loopt daarnaast ook de tentoonstelling Art déco Paris, met modeontwerper Paul Poiret als centrale figuur. Meer info: https://www.gemeentemuseum.nl/nl/tentoonstellingen/gonzalez-picasso-en-v...

In de tentoonstelling Powermask in het Wereldmuseum Rotterdam, neemt gastcurator en mode-ikoon Walter Van Beirendonck (Brecht, 1957) de bezoeker mee naar de uiteenlopende werelden waarin het masker een rol speelt. In de tentoonstelling presenteert Van Beirendonck de verschillende functies van het masker: de link met de beeldende kunsten en de Afrikaanse maskers, het bovennatuurlijke en de rituelen rond maskers, maskers in de hedendaagse mode, maskers in karnaval, maskers als fetisj, en nog veel meer. Je ontdekt een brede waaier van meesterwerken rond dit thema, onder anderen van James Ensor, Keith Haring, Jean-Paul Gautier en Viktor&Rolf. In de vaste collectie van het museum maak je kennis met objecten van China tot Indonesië en van Tibet tot Oceanië.
Zie: www.wereldmuseum.nl/nl/tentoonstellingen/powermask.html

Naast Powermask is er nog meer te zien in Rotterdam. We raden je aan een bezoek te brengen aan de overzichtstentoonstelling Paul Delvaux, meester van de droom, in de op 15 min. wandelafstand gesitueerde Kunsthal Rotterdam (ticket niet inbegrepen in de deelnameprijs van deze studieuitstap).

INFORMATIEMOMENT: di. 20 februari, 18u00 tot 19u00 in Aula K1.2 (gebouw Mutsaardstraat, 1ste verdieping): inleidende lezing ‘Gonzàlez en Powermask’ door Kris Van Haesendonck, docent Kunst- en cultuurgeschiedenis Kaska-dko.
PRIJS : 45 € voor de inkom, heen- en terugreis autobus en fooi chauffeur
(NB: voor de cursisten Kunstexploratie is deze uitstap inbegrepen in het inschrijvingsgeld)
PROGRAMMA
8u00 : vertrek: Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen: per bus naar Den Haag (geen busstop voorzien onderweg)
10u00 (uur onder voorbehoud) : aankomst in Gemeentemuseum Den Haag, vrij bezoek tentoonstelling
.. u .. (uur te bepalen) : vertrek per bus naar Wereldmuseum Rotterdam
.. u .. (uur te bepalen) : vrij bezoek Wereldmuseum Rotterdam
17u00 : vertrek per bus naar Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen (geen busstop voorzien onderweg)
18u30 (uur onder voorbehoud) : aankomst Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen
RESERVEREN : ben je geïnteresseerd, schrijf dan in op de deelnemerslijst aan de balie van het secretariaat, met jouw actuele GSM en ICE telefoonnummer (in case of emergency noodnummer), email-adres gegevens, beschikking over reisverzekering (verplicht) ja/neen. Je inschrijving is pas definitief na je inschrijving op deze lijst en na betaling op rekeningnummer van vzw Athena, Ballaarstraat 10, 2018 Antwerpen, BE 39-7895-8948-8519, BIC GKCCBEBB met de vermelding ‘studiereis Den Haag - Rotterdam’ en de naam (namen) van de deelnemer(s). Betalen kan eventueel ook aan het secretariaat avondschool KASKA-dko (enkel gepast geld).
BELANGRIJK : de deelnemers die betalen via het rekeningnummer moeten zich nog steeds persoonlijk komen inschrijven. Deze persoonlijke inschrijving op deze lijst geldt wettelijk als je contract t.o.v. de organisator van de reis. Annuleren na inschrijving is niet mogelijk. Mocht je alsnog verhinderd zijn, mag je wel een andere deelnemer voorstellen om je te vervangen, en de wijziging noteren op de deelnemerslijst. Indien je zelf afwijkt van het voorziene reisprogramma en de gemaakte afspraken, is dit op eigen verantwoordelijkheid en kan vzw Athena de reisvoorwaarden niet garanderen.