Uitstap Roubaix + Villa Cavrois

Daguitstap zo 24 januari 2016
Roubaix La Piscine (Chagall / Mahjoub Ben Bella / Céramique belge / mémoires brodées) + Villa Cavrois

Kaska-Dko richt op zondag 24 januari via VZW Athena een daguitstap in naar Roubaix La Piscine en Villa Cavrois. Deze daguitstap blijft beperkt tot een groep van 52 deelnemers.
PROGRAMMA: De bus vertrekt op de Oude Leeuwenrui 29 aan het Felixarchief om stipt 8.40 u
Voormiddag: bezoek aan de Villa Cavrois, Croix.
De villa Cavrois is een ontwerp van de architect Robert Mallet-Stevens voor Paul Cavrois, een textielindustrieel, en zijn gezin. De villa werd gebouwd tussen 1929 en 1932 en geldt als een architecturaal manifest van de modernistische stroming.
In 2003 startten de gigantische restauratiewerkzaamheden die pas op 13 juni 2015 voltooid werden. De villa wordt sindsdien opengesteld voor het groot publiek.
 
Lunchmogelijkheid: museumrestaurant Meert (La Piscine, Roubaix)
 
Namiddag: bezoek aan La Piscine, Musée d’Art et d’Industrie, Roubaix.
Het Museum is sinds 2000 gevestigd in een unieke verbouwing van een voormalig Art Déco zwembad (Albert Baert, 1927 – 1932). Het museum heeft naast een interessante permanente collectie vijf tijdelijke tentoonstellingen lopen:
Marc Chagall : Les Sources de la Musique
Mahjoub Ben Bella : Les belles feuilles
 Une certaine idée de la céramique Belge
Virginie Besengez, Des contenants, Talva Design : Mémoires brodées
 
Terugreis: aankomst in Antwerpen ca. 19u00

INFORMATIEMOMENT: 12 januari om 18u00 in Aula K1.1 Inleidende lezing door E.Van Deyck

PRIJS : 40 euro voor de inkomtickets La Piscine en Villa Cavrois, heen- en terugreis autobus en fooi chauffeur
(NB: voor de cursisten Kunstexploratie is deze uitstap inbegrepen in het inschrijvingsgeld)

RESERVEREN : ben je geïnteresseerd, schrijf dan onmiddellijk in op de deelnemerslijst aan de balie van het secretariaat, met actuele GSM en ICE (in case of emergency) en email-adres gegevens. Je inschrijving is pas definitief na je inschrijving op deze lijst en na betaling op rekeningnummer van vzw Athena, Ballaarstraat 10, 2018 Antwerpen, BE 39-7895-8948-8519, BIC GKCCBEBB met de vermelding ‘Daguitstap Roubaix’ en de naam (namen) van de deelnemer(s). Betalen kan eventueel ook aan het secretariaat avondschool KASKA-dko (enkel gepast geld). Inschrijven kan tot 12 januari.
Ook studenten kunstexploratie dienen zich in te schrijven op de deelnemerslijst.

BIJKOMENDE INFO:
Bij inschrijving verklaar je je akkoord om zelf een reisverzekering voor deze uitstap te voorzien (reisverzekeringen zitten vaak inbegrepen bij de mutualiteit)

Indien je zelf afwijkt van het voorziene reisprogramma en de gemaakte afspraken, is dit op eigen verantwoordelijkheid en kan Athena vzw de reisvoorwaarden niet garanderen.