Museum De Pont en TextielMuseum

Daguitstap zo 22 okt 2017 Tilburg (Nl.)
Museum De Pont en TextielMuseum

Vzw Athena, de evenementenorganisatie van Kaska-dko, nodigt je uit om deel te nemen aan een daguitstap naar Tilburg.

Museum De Pont dankt zijn oorsprong aan de ondernemer Jan De Pont uit wiens nalatenschap een ‘stichting ter stimulering van hedendaagse kunst’ werd opgericht. In de zoektocht naar een geschikte locatie, viel de keuze op een voormalige wolspinnerij die verbouwd werd tot een ruimte waar hedendaagse kunst optimaal tot haar recht komt. Het museum viert in september zijn 25jarig jubileum met de expositie WeerZien. Het gaat om een tentoonstelling waar de meest bijzondere kunstwerken die als bruikleen in één van de tentoonstellingen van De Pont te zien waren (de ‘logés’), terugkomen. Deze ‘logés’ vormen een belangrijk onderdeel van het verhaal van de tentoonstelling. Je ontdekt een brede waaier van vooraanstaande hedendaagse kunstwerken: Anish Kapoor, Christian Boltanski, Jeff Wall, Luc Tuymans, Marlene Dumas, Richard Long, Rineke Dijkstra, Roni Horn, Thomas Schutte, en anderen. Meer informatie zie: www.depont.nl

In het TextielMuseum, gesitueerd in Tilburg centrum, bezoeken we de tentoonstelling Earth Matters die tot stand kwam als een ‘uitgebreid onderzoek naar nieuw werk op het gebied van innovatief design, textiel, garens en materiaal. Meer dan 40 designers, kunstenaars en producenten verbinden de volgende thema’s: stilstaan bij oorsprong; ingrediënten verzamelen; materialen heruitvinden; duurzame productie’. Deze tentoonstelling werd gecureerd door trend forcaster en publicist Lidewij Edelkoort en tentoonstellingsmaker Philip Fimmano. Andere tentoonstellingen in het museum: Schitterend Damast & Glas van Klassiek tot Art Déco; Ornementale Patronen, Trijpweefsels van de Amsterdamse school; De Wollendekenfabriek 1900-1940, deze laatste tentoonstelling documenteert het fabriekscomplex waarin TextielMuseum sinds 1986 onderdak vond. Zie: www.textielmuseum.nl

INFORMATIEMOMENT: di. 17 oktober, 18u00 tot ca.19u00 in Aula K1.2 (gebouw Mutsaardstraat, 1ste verdieping): inleidende lezing ‘WeerZien, Museum De Pont Tilburg’ door Kris Van Haesendonck, docent Kunst- en cultuurgeschiedenis Kaska-dko.

PRIJS : 30 € voor de inkom, heen- en terugreis autobus en fooi chauffeur
(NB: voor de cursisten Kunstexploratie is deze uitstap inbegrepen in het inschrijvingsgeld)

PROGRAMMA
9u45 : vertrek: Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen: per bus naar Tilburg (geen busstop voorzien onderweg)
11u00 (uur onder voorbehoud) : aankomst in De Pont Tilburg, vrij bezoek tentoonstelling en lunchmogelijkheid
.. u .. (uur te bepalen) : vertrek per bus naar TextielMuseum Tilburg
.. u .. (uur te bepalen) : vrij bezoek tentoonstellingen in TextielMuseum Tilburg
17u00: vertrek per bus naar Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen
18u15 (uur onder voorbehoud) : aankomst Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen

RESERVEREN : ben je geïnteresseerd, schrijf dan in op de deelnemerslijst aan de balie van het secretariaat, met jouw actuele GSM en ICE telefoonnummer (in case of emergency noodnummer), email-adres gegevens, beschikking over reisverzekering (verplicht) ja/neen. Je inschrijving is pas definitief na je inschrijving op deze lijst en na betaling op rekeningnummer van vzw Athena, Ballaarstraat 10, 2018 Antwerpen, BE 39-7895-8948-8519, BIC GKCCBEBB met de vermelding ‘studiereis Tilburg’ en de naam (namen) van de deelnemer(s). Betalen kan eventueel ook aan het secretariaat avondschool KASKA-dko (enkel gepast geld).

BELANGRIJK : de deelnemers die betalen via het rekeningnummer moeten zich nog steeds persoonlijk komen inschrijven. Deze persoonlijke inschrijving op deze lijst geldt wettelijk als je contract t.o.v. de organisator van de reis. Annuleren na inschrijving is niet mogelijk. Mocht je alsnog verhinderd zijn, mag je wel een andere deelnemer voorstellen om je te vervangen, en de wijziging noteren op de deelnemerslijst. Indien je zelf afwijkt van het voorziene reisprogramma en de gemaakte afspraken, is dit op eigen verantwoordelijkheid en kan vzw Athena de reisvoorwaarden niet garanderen.