BAM en Koninklijk Museum voor Midden-Afrika

Studiereis Zondag 24 februari 2019
BAM en Koninklijk Museum voor Midden-Afrika

Kaska-dko nodigt je uit om deel te nemen aan de studiereis naar Mons en Tervuren. De uitstap gaat van start bij het BAM. Om 10:00u brengen we een bezoek aan de tentoonstelling ‘Giorgio de Chirico: aux origines du surréalisme belge'. De Chirico (1888-1978) wordt beschouwd als een pionier van de moderne kunst en een voorloper van het surrealisme. Zijn schilderijen tonen vaak een mystiek en desolaat universum en vormden een grote inspiratiebron voor de Belgische surrealisten, denk aan Magritte, Delvaux en Graverol. Deze thematische tentoonstelling confronteert een selectie werken van De Chirico met enkele spilfiguren van het Belgische surrealisme. Voor meer informatie, zie:
http://www.bam.mons.be/events/giorgio-de-chirico-aux-origines-du-surreal...
Aansluitend bezoeken we het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika. Het museum werd ontworpen door Charles Girault, de architect die ook het Petit Palais te Parijs heeft getekend. Initieel stond het museum in het teken van Congo en van meet af aan was het zowel een museum als een onderzoeksinstelling. Het museum werd dit jaar volledig vernieuwd en aangepast aan de veranderende tijdsgeest. Zo wordt het koloniale beeld ook vanuit een kritische hoek belicht.
Voor meer informatie zie: https://www.africamuseum.be/nl/discover/renovation

INFORMATIEMOMENT: wo 6 februari van 20:00 tot 21:00u in Aula 3 (gebouw Mutsaardstraat, 1ste verdieping): inleidende lezing door Stefan Wouters en Frank Verlie, beiden docent kunst en cultuur Kaska-dko, met als gastpreker Jean-Jacques Tamba die zal spreken over Congo.
PRIJS 45 € voor de inkomtickets, heen- en terugreis autobus. Fooi niet inbegrepen.
NB: voor de cursisten BAK (Kunstexploratie) is deze uitstap inbegrepen in het inschrijvingsgeld.
PROGRAMMA
8:00u : vertrek: Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen: per bus naar Mons (geen busstop voorzien onderweg)
10:00u : aankomst in Mons en bezoek tentoonstelling Giorgio de Chirico
12:00u : vertrek naar het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika
13:00u : lunchmogelijkheid in het cafetaria (Bistro Tembo) van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika
14:30 : bezoek aan de collectie (Gidsen zijn aangevraagd, de kostprijs van de gidsen zijn inbegrepen in de deelnameprijs)
18:00u : vertrek per bus naar Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen (geen busstop voorzien onderweg)
19:00u : (uur onder voorbehoud) : aankomst Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen
RESERVEREN : ben je geïnteresseerd, schrijf dan in op de deelnemerslijst aan de balie van het secretariaat, met jouw actuele GSM en ICE telefoonnummer (in case of emergency noodnummer), email-adres gegevens, beschikking over reisverzekering (verplicht) ja/neen. Je inschrijving is pas definitief na je inschrijving op deze lijst en na betaling op rekeningnummer van Kaska-dko, IBAN Nummer BE78 068-2328641-86, BIC GKCCBEBB met de vermelding ‘studiereis 24feb’ en de naam (namen) van de deelnemer(s). Betalen kan ook aan het secretariaat avondschool KASKA-dko (enkel bancontact en pinpas).
Het aantal tickets is beperkt! Schrijf je dus zo snel mogelijk in!
BELANGRIJK : de deelnemers die betalen via het rekeningnummer moeten zich nog steeds persoonlijk komen inschrijven. Deze persoonlijke inschrijving op deze lijst geldt wettelijk als je contract t.o.v. de organisator van de reis. Annuleren na inschrijving is niet mogelijk. Mocht je alsnog verhinderd zijn, mag je wel een andere deelnemer voorstellen om je te vervangen, en de wijziging noteren op de deelnemerslijst. Indien je zelf afwijkt van het voorziene reisprogramma en de gemaakte afspraken, is dit op eigen verantwoordelijkheid en kan Kaska-dko de reisvoorwaarden niet garanderen.