7 mei Koksijde Cassel Roubaix

Daguitstap zo 7 mei 2017 Koksijde - Cassel (F.) - Roubaix (F.)

Vzw Athena, de evenementenorganisatie van Kaska-dko, nodigt je uit om deel te nemen aan een daguitstap Koksijde - Cassel (F) - Roubaix (F), bedoeld voor een 50-tal deelnemers (maximum).

De uitstap start in Kunstencentrum Ten Bogaerde, dat zich bereid verklaarde om deze dag speciaal voor KASKA-dko zijn deuren te openen. Met gidsen van het centrum verkennen we de in 2016 gerestaureerde cistercienzer abdijhoeve, die herbestemd werd o.a. als permanent museum voor de stichting van beeldhouwer George Grard (Doornik, 1901- St.-Idesbald, 1984). Je ontdekt o.m. hoe Grard, samen met de surrealist Paul Delvaux, hun partners en hun modellen, in het vlakbij gelegen vissersdorp St.-Idesbald een creatieplek voor kunstenaars uitbouwden. Zie ook: www.koksijde.be/kunstencentrumtenbogaerde

Aansluitend gaat de studiereis naar Musée Départemental de Flandre in Cassel, gewijd aan de ‘diversiteit en rijkdom van de Vlaamse cultuur van de 15de eeuw tot vandaag over de grenzen heen’, met o.m. werken van Antwerpse meesters zoals David II Teniers, Willem Kerricx de Oude, Erasmus de Bie en Pieter Van der Heyden. De tentoonstelling ‘A poils et à plumes’ (Met haar en pluim), ondervraagt de rol van het dier in de hedendaagse kunst aan de hand van creaties van Jan Fabre, Berlinde de Bruyckere, Wim Delvoie, Patrick Van Caeckenbergh, e.a. Info zie: www.museedeflandre.lenord.fr .
Lunchmogelijkheid in de omgeving van het museum.

Derde aandachtspunt van deze uitstap is het Musée d’Art et d’Industrie in Roubaix, beter gekend als La Piscine, een voormalig Art Déco zwembad en ‘sanctuaire de l’hygiénisme’, naar de plannen van Albert Baert, geopend in 1932. In dit museum bewonder je artistieke creaties in alle toegepaste kunsten en werk van meesters zoals Rodin, Claudel, Bourdelle, Ingres, Picasso en Chagall. De tentoonstelling ‘Eloge de la couleur’ (‘Eerbetoon aan de kleur’) staat in het teken van het feestjaar ‘Centre Pompidou 40 ans’. Meer info: www.roubaix-lapiscine.com

INFORMATIEMOMENT: di. 18 april, 18u00 - 19u40 in Aula K1.3 (gebouw Mutsaardstraat, 1ste verdieping): inleidende lezing door Frank Verlie, docent Kunstgeschiedenis Kaska-dko.

PRIJS : 35 € voor de inkomtickets, heen- en terugreis autobus en fooi chauffeur
(NB: voor de cursisten Kunstexploratie is deze uitstap inbegrepen in het inschrijvingsgeld)

PROGRAMMA
8u00 : vertrek: Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen: per bus naar Koksijde (geen busstop voorzien onderweg)
10u00 (uur onder voorbehoud): aankomst Koksijde, bezoek met gids
..u.. (uur te bepalen): vertrek per bus naar Cassel
..u.. (uur te bepalen): aankomst Cassel: vrij bezoek museum en lunchmogelijkheid
..u.. (uur te bepalen): vertrek per bus naar Roubaix
..u.. (uur te bepalen): aankomst Roubaix: vrij bezoek museum
18u00 : vertrek per bus naar Antwerpen (geen busstop voorzien onderweg)
20u00 (uur onder voorbehoud) : aankomst Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen

RESERVEREN : ben je geïnteresseerd, schrijf dan in op de deelnemerslijst aan de balie van het secretariaat, met jouw actuele GSM en ICE telefoonnummer (in case of emergency noodnummer), email-adres gegevens, beschikking over reisverzekering (verplicht) ja/neen. Je inschrijving is pas definitief na je inschrijving op deze lijst en na betaling op rekeningnummer van vzw Athena, Ballaarstraat 10, 2018 Antwerpen, BE 39-7895-8948-8519, BIC GKCCBEBB met de vermelding ‘Koksijde-Cassel’ en de naam (namen) van de deelnemer(s). Betalen kan eventueel ook aan het secretariaat avondschool KASKA-dko (enkel gepast geld).

BELANGRIJK : de deelnemers die betalen via het rekeningnummer moeten zich nog steeds persoonlijk komen inschrijven. Deze persoonlijke inschrijving op deze lijst geldt wettelijk als je contract t.o.v. de organisator van de reis. Annuleren na inschrijving is niet mogelijk. Mocht je alsnog verhinderd zijn, mag je wel een andere deelnemer voorstellen om je te vervangen, en de wijziging noteren op de deelnemerslijst. Indien je zelf afwijkt van het voorziene reisprogramma en de gemaakte afspraken, is dit op eigen verantwoordelijkheid en kan vzw Athena de reisvoorwaarden niet garanderen.