3-daagse uitstap naar Kassel (D) - Documenta 14 - za 17, zo 18 en ma 20 juni 2017

Driedaagse uitstap Kassel (D)
DOCUMENTA 14
za 17 - zo 18 - ma 19 juni 2017

Vzw Athena van KASKA DKO nodigt je uit om deel te nemen aan een driedaagse uitstap naar DOCUMENTA 14 in Kassel (Duitsland) onder begeleiding van Ria Van Landeghem,
De uitstap is gepland voor studenten Monumentale Kunsten, Actuele Schilderkunst en Actuele Tekenkunst, maar er kunnen ook anderen en externen deelnemen. Er is accomodatie voorzien voor 30 personen. Schrijf tijdig in als je je wil verzekeren van een plaats, ten laatste 13 maart worden de inschrijvingen afgesloten.

Vanaf 10 juni 2017 is Kassel weer het middelpunt van het internationale kunstgebeuren. Tijdens de DOCUMENTA, die om de 5 jaar doorgaat worden 100 dagen lang de ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst gepresenteerd. De eerste documenta vond plaats in 1955 met als doel na te denken over de relatie tussen kunst en maatschappij na de verwoestende gevolgen van de Tweede Wereldoorlog. Ook dit jaar, onder de titel ‘Learning from Athens' staat de verhouding tussen kunst en maatschappij centraal. Documenta 14 werd samengesteld door de Poolse kunstcriticus en curator Adam Szymczek (Kunsthalle Basel) die zowel vermaarde als beginnende kunstenaars van over de hele wereld selecteerde. De Documenta vindt deze keer voor een deel ook in Athene plaats. Aan de kunstenaars werd gevraagd na te denken over de uiteenlopende historische, sociaal-economische en culturele achtergronden van Kassel en Athene en recente ontwikkelingen in de wereld vandaag: de vluchtelingen crisis, de financiële crisis, vrijheid, censuur, de verdeeldheid in Europa, verval... De kunstenaarslijst wordt zoals steeds zo lang mogelijk stil gehouden. Het tijdschrift South as a State of Mind geldt tot de opening als het tijdelijke magazine van documenta 14. De vaste tentoonstellingslocaties zijn het Museum Fridericianum, de Documenta-Halle en de Orangerie/Aue-Paviljoen. Daarnaast zijn er tal van andere projecten die zich elders in de stad ontwikkelen. Naast de DOCUMENTA is er ook nog de collectie in de Neue Galerie, met hoofdzakelijk Duitse schilder- en beeldhouwkunst vanaf 1750, expressionisme en internationale hedendaagse kunst. Een buitenbeentje is Wilhelmshöhe, een groots barok park met watervallen, fonteinen, namaakgrotten en kastelen van de Italiaanse architect Francesco Guernieri. www. documenta14.de

ZATERDAG 17 JUNI
9:15 vertrekplaats 1 Oude Leeuwenrui nr. 29, 2000 Antwerpen, Felixarchief
9.30 vertrekplaats 2 P&R Afrit Rond Punt 2610 Wommelgem
15:00 Incheck in hotel Kassel
15:45 vertrek met bus naar centrum Kassel
16:00: aanschaf alle tickets voor DOCUMENTA
17:00-20:00: bezoek DOCUMENTA
…:… terug per bus naar hotel 

ZONDAG 18 JUNI
9:30 gezamenlijk vertrek met bus naar DOCUMENTA, Kassel centrum
10:00-20:00 vrij bezoek tentoonstellingen DOCUMENTA
…:… terug per bus naar hotel  

MAANDAG 19 JUNI
9:30 uitcheck hotel en gezamenlijk vertrek met bus naar DOCUMENTA, Kassel centrum
10:00-17:00 DOCUMENTA
17:00 vertrek uit Kassel met bus naar Antwerpen

PRIJS: 335€ voor 2 overnachtingen met ontbijt in het 4 sterren hotel La Strada in Kassel
+ drie toegangstickets DOCUMENTA 14: zaterdag avond, zondag en maandag overdag + busrit Antwerpen – Kassel – Antwerpen + fooi chauffeur (+14€ opleg zonder studentenkaart)
Wie nog geen studentenkaart heeft, gelieve deze op te halen bij het secretariaat en de kaart mee te brengen naar de daguitstap om extra kosten te vermijden
incl.: dagelijkse gezamenlijke verplaatsing naar de DOCUMENTA en terug
excl.: alle andere verplaatsingen en andere toegangstickets

HOTEL : 4 sterren hotel La Strada op +- 2,8 km van Documenta Kassel, uitsluitend twin kamers met WC/douche.

NIET VERGETEN : studentenkaart + lunchpakket voor de eerste dag

INSCHRIJVEN TOT 13 MAART, PLAATSEN BEPERKT:
onderstaand intekenstrookje volledig ingevuld inleveren op het secretariaat KASKA-dko t.a.v. Gerrit Taeymans en inschrijven op de deelnemerslijst aan de balie na betaling op rekeningnummer van vzw Athena, Ballaarstraat 10, 2018 Antwerpen, BE 39-7895-89488519, BIC GKCCBEBB met de vermelding ‘DOCUMENTA KASSEL’ en de naam (namen) van de deelnemer(s). Gelieve je reservatie na betaling eveneens per mail te melden aan Ria Van Landeghem (riavanlandeghem@telenet.be).
Ben je geïnteresseerd, schrijf dan onmiddellijk in: de inschrijving wordt stopgezet zodra het maximum aantal inschrijvingen bereikt is (30 personen), uiterlijk 13 maart.

REISBIJSTANDSVERZEKERING (verplicht) : heb je (eventueel via je mutualiteit) deze verzekering?

ANNULATIEVERZEKERING Indien je dit zou wensen geef je dit tijdig aan via de intekenstrook en betaal je 30€ extra bovenop de prijs van 335€. (Bij 15 betalenden wordt de prijs teruggebracht tot 17€ per persoon wegens groepstarief, dit wordt desgevallend naderhand verrekend.)