16 dec Leonardo en Frans Hals

Daguitstap zo 16 dec 2018
Tylers Museum: Leonardo
Frans Hals Museum: Frans hals en de modernen
HAARLEM

Kaska-dko nodigt je uit om deel te nemen aan de studiereis naar Haarlem. De uitstap gaat van start bij het Tylers Museum. We brengen een bezoek aan de tentoonstelling Leonardo da Vinci, en nadien aan de vaste collectie en het gebouw van dit bijzondere museum (een vroeg museumtype waarin het wetenschaps-, het kunst- en het rariteitenkabinet nog samenvallen). De da Vinci expo toont vooral tekeningen en focust op de belangstelling van deze ‘homo universalis’ voor de karakteristieke lelijkheid en de ideale schoonheid van de mens. Voor meer informatie, zie: www.teylersmuseum.nl.

Aansluitend bezoeken we het Frans Hals Museum, met de vaste collectie en de tentoonstelling ‘Frans Hals en de modernen’. Tweehonderd jaar na zijn dood werd Frans Hals herontdekt als modern idool. Hij werd bewonderd, zelfs aanbeden door laat 19e-eeuwse kunstenaars als Édouard Manet, Max Liebermann en Vincent van Gogh. Stuk voor stuk waren ze zeer onder de indruk van zijn losse toets en ruwe schilderstijl, die ‘impressionistisch’ overkwam. Voor de eerste keer worden de schilderijen van de beroemde 17e eeuwse portretschilder gepresenteerd naast reacties op zijn werk uit andere hoogtijdagen van de schilderkunst.
In een andere expo ‘Ruis’ worden dan weer vergelijkingen gemaakt tussen Hals en een aantal hedendaagse schilders.
Voor meer informatie zie: www.franshalsmuseum.nl

INFORMATIEMOMENT: wo 28 novenber, 19u00 tot 20u00 in Aula 3 (gebouw Mutsaardstraat, 1ste verdieping): inleidende lezing door Frank Verlie, docent kunst en cultuur Kaska-dko.

PRIJS : 50 € voor de inkomtickets, heen- en terugreis autobus en fooi chauffeur
NB: voor de cursisten BAK (Kunstexploratie) is deze uitstap inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

PROGRAMMA
7u30 : vertrek: Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen: per bus naar Haarlem (geen busstop voorzien onderweg)
10u00-10u30 (uur onder voorbehoud) : aankomst in Haarlem: vrij bezoek Tylers Museum (collectie, museum en ‘Leonardo’), nadien lunchmogelijkheid in Haarlem.
14u00. : Frans Hals Museum : vrij bezoek collectie en ‘Frans Hals en de modernen’.
Stadswandeling in Haarlem (o.l.v. Frank Verlie)
17u30 : vertrek per bus naar Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen (geen busstop voorzien onderweg)
ca 20u00 (uur onder voorbehoud) : aankomst Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen

RESERVEREN : ben je geïnteresseerd, schrijf dan in op de deelnemerslijst aan de balie van het secretariaat, met jouw actuele GSM en ICE telefoonnummer (in case of emergency noodnummer), email-adres gegevens, beschikking over reisverzekering (verplicht) ja/neen. Je inschrijving is pas definitief na je inschrijving op deze lijst en na betaling op rekeningnummer van Kaska-dko, IBAN Nummer BE78 068-2328641-86, BIC GKCCBEBB met de vermelding ‘studiereis Haarlem’ en de naam (namen) van de deelnemer(s). Betalen kan eventueel ook aan het secretariaat avondschool KASKA-dko (enkel gepast geld).
Het aantal tickets is beperkt! Zo snel mogelijk inschrijven is de boodschap, alleszins voor 2 december.

BELANGRIJK : de deelnemers die betalen via het rekeningnummer moeten zich nog steeds persoonlijk komen inschrijven. Deze persoonlijke inschrijving op deze lijst geldt wettelijk als je contract t.o.v. de organisator van de reis. Annuleren na inschrijving is niet mogelijk. Mocht je alsnog verhinderd zijn, mag je wel een andere deelnemer voorstellen om je te vervangen, en de wijziging noteren op de deelnemerslijst. Indien je zelf afwijkt van het voorziene reisprogramma en de gemaakte afspraken, is dit op eigen verantwoordelijkheid en kan Kaska-dko de reisvoorwaarden niet garanderen.