13/3 Mucha + Russische Avant-garde

Studiereis den Haag & Amsterdam op zondag 13 maart 2022
“Alphonse Mucha” in KunstMuseum den Haag
Op zondag 13/03, in de voormiddag, bezoeken we Mucha in het Kunstmuseum in den Haag (waar oa ook de tentoonstellingen Paula Rego, en Grayson Perry lopen)

Over de tentoonstelling wordt het volgende geschreven:
Je kon er aan het eind van de negentiende eeuw niet omheen: weelderige illustraties van sierlijke vrouwen, omringd door gestileerde bloemen en zwierige lijnen. Zeven jaar nadat de Tsjechische kunstenaar Alphonse Mucha (1860-1939) in Parijs arriveert, wordt hij van de ene op de andere dag wereldberoemd met zijn affiche Gismonda (1894), ontworpen voor de superster van het theater: Sarah Bernhardt. Le style Mucha is niet veel later synoniem gaan staan voor de Art Nouveau, de moderne stroming die het straatbeeld van de Franse hoofdstad domineerde. In samenwerking met de Mucha Foundation, toont Kunstmuseum Den Haag dit voorjaar een ruime selectie van het werk dat Alphonse Mucha zo beroemd maakte. Samen met delen uit de eigen collectie, waaronder kleurrijk glas en spectaculaire kostuums uit de late negentiende eeuw, geeft het museum een uniek beeld van het Parijs van Mucha - de plek waar het allemaal begon.
in de namiddag rijden we naar: Hermitage Amsterdam “Russische Avant-garde”
Hierover wordt het volgende geschreven:
Als vervolg op de tentoonstelling “1917. Romanov en Revolutie, het einde van de monarchie (2017)” brengt de Hermitage Amsterdam in 2022 de langverwachte tentoonstelling “Russische avant-garde | Revolutie in de kunst”. Deze expositie vertelt een intrigerend verhaal van de Russische avant-gardekunst vanaf de laatste jaren van keizerlijk Rusland via de turbulente tijd rond de revolutie van 1917, tot het einde in de Stalinperiode. Zo’n vijfhonderd werken op canvas, papier, textiel en vooral porselein tonen de verbeeldingswereld van de avant-gardisten, hun voorlopers en navolgers. Ze tonen een revolutie in de kunst. Vanaf 29 januari 2022.

PRIJS : *55,00 € prijs inclusief alle toegangsgelden voor de musea. *gratis voor BAK cursisten (2021-22)
Opgepast: Nederland hanteert specifieke covid maatregelen waardoor iedereen moet beschikken over een covid-qr-code. Iedereen met een smartphone moet die code erop installeren vermits er bij het betreden van een museum naar gevraagd wordt. Degenen zonder smartphone printen het covid-bewijs uit en brengt dit mee. Op dit moment moet men tevens mondmaskers dragen in de Nederlandse musea.


Zondag 13/03
8u samenkomst voor het Felix pakhuis (Oudeleeuwenrui, Antwerpen)
10u Kunstmuseum den Haag Alphonse Mucha
13u00 vertrek naar Hermitage Amsterdam
14u Museum Hermitage Russische Avant-garde
17u30 vertrek naar Antwerpen 20u00 aankomst in Antwerpen

RESERVEREN :
Ben je geïnteresseerd, schrijf dan in op de deelnemerslijst aan de balie van het secretariaat, met jouw actuele GSM en ICE telefoonnummer (in case of emergency noodnummer), email-adres gegevens, beschikking over reisverzekering (verplicht) ja/neen. Je inschrijving is pas definitief na je inschrijving op deze lijst en na betaling
Het aantal tickets is beperkt! Zo snel mogelijk inschrijven is de boodschap, alleszins voor 22 februari 2022.