‘Tintoretto A star was born’ en tentoonstellingen

Dag uitstap uitstap za 16 dec 2017 Keulen(D.)
‘Tintoretto A star was born’ en tentoonstellingen

Vzw Athena, de evenementenorganisatie van Kaska-dko, nodigt je uit om deel te nemen aan een studiereis ‘Tintoretto’ naar Keulen.
Wallraf-Richartz-Museum grijpt de 500ste verjaardag van de geboorte van Jacopo Tintoretto (Venetië, 1518-1594) aan om de sleutelwerken van deze grootmeester uit de late renaissance en het maniërisme onder de aandacht te brengen aan de hand van bruiklenen uit diverse Europese en Amerikaanse verzamelingen. De tentoonstelling is het resultaat van nieuw onderzoek; zo werd een van de blikvangers van de tentoonstelling, het monumentale schilderij ‘Labyrint van de Liefde’ uit de collectie het Britse koningshuis, voorheen toegeschreven aan een Vlaams artiest, nu toegevoegd aan het oeuvre van de Venetiaanse meester. Ook Tintoretto’s inspiratiebronnen, rivalen, volgelingen en bewonderaars vormen een onderdeel van de tentoonstelling. In dit museum ontdek je daarnaast nog de tentoonstellingen Italienische Farbholzschnitt (16de e.) en Naturschauspiele in der Niederländische Malerei (17de e.) Meer informatie: zie: www.walraf.museum.de.
Je ontvangt het combiticket ‘MuseumsCard single’. Daarmee kan je een bezoek brengen aan een waaier van Keulse stedelijke musea waarvan de voornaamste gesitueerd zijn op loopafstand van Wallraf Museum. Meer informatie over het ruime aanbod, zie www.museenkoeln.de. Enkele aanraders: James Rosenquist. Eintauschen ins Bild en Heinrich Böll und die Fotografie in Museum Ludwig. De collectie van dit museum omvat topwerken van de 20ste eeuwse moderne en hedendaagse kunst. Meer info: www.museum-ludwig.de. Zie ook de rijke oudheidkundige collecties van het Römisches-Germanisches Museum: www.roemisch-germanisches-museum.de.
We raden je verder een bezoek aan het Gerhard Richter glasraam (2007) aan in de vlakbij gelegen gotische Dom, of ook aan het Kolumba museum: zie: www.kolumba.de (nb: dit laatste niet inbegrepen in het combiticket).

INFORMATIEMOMENT: di. 5 december, 18u00 tot ca.19u00 in Aula K1.3 (gebouw Mutsaardstraat, 1ste verdieping): inleidende lezing ‘Tintoretto’ door Frank Verlie, docent Kunstgeschiedenis Kaska-dko.
PRIJS : 50 € voor inkom ‘Tintoretto - A star was born’ en Keulse stadsmusea, heen- en terugreis autobus en fooi chauffeur
(NB: voor de cursisten Kunstexploratie is deze uitstap inbegrepen in het inschrijvingsgeld)

PROGRAMMA
7u30 : vertrek: Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen: per bus naar Keulen (geen busstop voorzien onderweg)
10u30 (uur onder voorbehoud) : aankomst in Keulen, vrij bezoek Tintoretto en tentoonstellingen
17u30: vertrek per bus naar Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen (geen busstop voorzien onderweg)
20u30 (uur onder voorbehoud) : aankomst Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen

RESERVEREN : ben je geïnteresseerd, schrijf dan in op de deelnemerslijst aan de balie van het secretariaat, met jouw actuele GSM en ICE telefoonnummer (in case of emergency noodnummer), email-adres gegevens, beschikking over reisverzekering (verplicht) ja/neen. Je inschrijving is pas definitief na je inschrijving op deze lijst en na betaling op rekeningnummer van vzw Athena, Ballaarstraat 10, 2018 Antwerpen, BE 39-7895-8948-8519, BIC GKCCBEBB met de vermelding ‘studiereis Keulen’ en de naam (namen) van de deelnemer(s). Betalen kan eventueel ook aan het secretariaat avondschool KASKA-dko (enkel gepast geld).

BELANGRIJK : de deelnemers die betalen via het rekeningnummer moeten zich nog steeds persoonlijk komen inschrijven. Deze persoonlijke inschrijving op deze lijst geldt wettelijk als je contract t.o.v. de organisator van de reis. Annuleren na inschrijving is niet mogelijk. Mocht je alsnog verhinderd zijn, mag je wel een andere deelnemer voorstellen om je te vervangen, en de wijziging noteren op de deelnemerslijst. Indien je zelf afwijkt van het voorziene reisprogramma en de gemaakte afspraken, is dit op eigen verantwoordelijkheid en kan vzw Athena de reisvoorwaarden niet garanderen.