Sounddesign-geluidsvormgeving

Het atelier Sounddesign daagt je uit in het ontwerpen en/of uitvoeren van klank en geluidsproducties, gekaderd in een breed artistiek landschap.
 Als sounddesigner werk je de klankvormgeving uit bij audiovisuele projecten, theater- en dansproducties, multimedia projecten, soundscapes, installaties, akoestische kunst, nieuwe muziek, audiodrama, klankdocumentaire, ...


In het atelier word je ondergedompeld in de wereld van audio, experiment en klankmanipulatie in al zijn facetten. Zowel theoretisch, praktisch als artistiek doorloop je de verschillende modules die worden aangeboden met grote nadruk op de persoonlijke interesse en artistieke vrijheid.
De talrijke projecten, samenwerkingen, masterclasses en concerten geven je de kans om ervaring en inspiratie op te doen en zeker je eigen artistieke weg te ontwikkelen.


Een overzicht van enkele onderwerpen die aan bod komen: Hedendaagse muziekgeschiedenis, Audio theorie, Luisterpraktijk, Studio en locatie opnames, audio editing en mixing (ProTools), Surround sound, Sampling (Ableton), Analoge en digitale audio synthese, Digital audio programming (Max)
, Klank-installatie (sensor technologie, arduino,…), Filmset audio en postproductie, …

Het lessenpakket bestaat uit:

Hedendaagse muziekgeschiedenis - 1e jaar

Maandag, twee-wekelijks: 18u30u-22u, start op maandag 26/9

docent: Hans de Beuckelaer

Toegepaste audio - alle jaren, samen met Film- en Videokunst

Maandag, twee-wekelijks: 18u30-22u, start op maandag 19/9

docent: Kobe Wens

Project modules - alle jaren

Woensdag, wekelijks: 19u-21u30, start op woensdag 21/9

docent: Jan Verschoren

Audio theorie en praktijk - alle jaren

Zaterdag, wekelijks: 9u30-13u, start op zaterdag 17/9

docent: Maarten Buyl

Meer toelichting wordt gegeven tijdens de introductiedag op zaterdag 10 september 2022, van 10u-13u, in het atelier Sound Design (Blindestraat)

contact: antwerpsounddesign@gmail.com
https://soundcloud.com/antwerpsounddesign
https://vimeo.com/antwerpsounddesign

___