Projectatelier Monu

Het Projectatelier is een open en dynamisch atelier, waar in een klimaat van dialoog en reflectie, een eigen beeldtaal ontwikkeld wordt. Dit resulteert in projecten met zeer gevarieerde uitwerkingsvormen waar er toegespitst is op eigenheid, het unieke ik. Een vooropgestelde werkwijze is niet aan de orde, de artistieke keuzes vloeien voort vanuit het individu, het idee, persoonlijke fascinaties en maatschappelijke gegevens.

De artistieke beeldtaal kan vele vormen aannemen: van conceptuele kunst tot installatiekunst, tweedimensionaal werk, sculpturaal werk, performance, werken met licht, ruimte, geluid of tijd.

Onze richting is niet gebonden aan een medium: de gebruikte materie is niet langer het uitgangspunt maar vormt een onderdeel van het geheel. Concept, context en techniek zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar en worden vanuit die veelzijdigheid ook benaderd. Digitale of innovatieve werkinstrumenten kunnen net als traditionele technieken ingezet worden. Naast aandacht te schenken voor actuele ontwikkelingen in de hedendaagse kunsten behandelen we ook kunsthistorische facetten.

We fungeren als laboratorium, een actieve ruimte waarbij het zoeken, onderzoeken en experimenteren zowel inhoudelijk als technisch en vormelijk centraal staat. Uitwisselingen tussen participanten brengen een grote meerwaarde in de zoektocht. Het Projectatelier streeft naar een open blik, eigenzinnigheid, betrokkenheid en een wil om creatieve idee├źn om te zetten naar concrete artistieke projecten.

Leerkrachten: Alix Hoornaert, Bart Vanderbiesen

Lessen Monumentale kunsten gaan door op maandagavond 18u00-21u30, en zaterdagvoormiddag 09u00-12u30
meer info: Alix Hoornaert alix.hoornaert@kaskadko.be