STEVV. Op de rand

tentoonstelling over Stefaan Steenhoudt/Stevv in FeliXart museum gecureerd door Stefan Wouters en de studenten Kunstrecensent

Stefaan Steenhoudt (Kortrijk, 1942 – Oostende, 1973), of Stevv zoals hij zichzelfde noemde, is een ‘blinde’ vlek in de Vlaamse kunstgeschiedschrijving. Stevv was een abstracte progressieve kunstenaar, fotograaf en uitvinder, bevriend met Fred Bervoets en Panamarenko, en vertegenwoordigt de ‘lange’ rebelse jaren zestig in zijn meest extreme vorm.

Stevv was een fervent fotograaf en maakte enkele films. Een nooit eerder vertoonde kortfilm, Union Match (van ca. 1968), werd door Sergio Servellón, directeur van het FeliXart Museum in Drogenbos, begin jaren negentig gedigitaliseerd, waardoor hij voor de toekomst gered was. Deze kortfilm is meteen ook de aanleiding van de tentoonstelling, waarmee curator Stefan Wouters met zijn studenten van het vak ‘Kunstrecensent’ (KASKA-dko) aan de slag gingen. Zij gingen op zoek naar ander werk van Stevv en stootten bij familie en vrienden op een ongekende partij foto’s, zeefdrukken, aantekeningen en sculpturen. Een oeuvre dat letterlijk een halve eeuw het daglicht niet meer heeft gezien en dat een essentieel puzzelstuk vormt in de (kunst)geschiedenis van de jaren zestig in België.

FeliXart Museum
Kuikenstraat 6 - B1620 Drogenbos
+ 32 (0)2 377 57 22
info@FeliXart.org

Openingsuren
Donderdag – zondag: 10:30 – 17:00
Maandag, dinsdag en woensdag enkel geopend voor groepen en evenementen (reservatie verplicht)

https://felixart.org/tentoonstelling/stevv/