Sansevieria Fibre Art

Expo "Sansevieria Fibre Art"
van 21/12/2019 tot 19/04/2020


Een samenwerking tussen Plantentuin Meise en de Afdeling Textiele Kunsten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, een eerbetoon aan Christine Kennis
“Sansevieria Fibre Art” verbindt de historische collectie natuurlijke vezels en kleurstoffen van Plantentuin Meise op een originele wijze aan hedendaagse textielkunst met een bezielende boodschap.

22 studenten, docenten en alumni van de afdeling Textiele Kunsten van KASKA DKO breken met hun textiele werken rond het thema sansevieria het vrouwelijke energieveld open. Als hommage aan hun overleden docente en collega Christine Kennis geven ze op een ontroerende manier de vrouwentong een stem met een aantal tentoongestelde werken in en rond het kasteel en in de serres.

In het Kasteel van Bouchout, op de vijver en in het Plantenpaleis, kan je de kunstwerken bewonderen, omkaderd met historische collecties van vezels en kleurstoffen en levende planten.

In de vierkante toren van het Kasteel illustreren oude botanische illustraties, herbaria, recente vezels, kleurstoffen en kleurstalen … 15 plantaardige vezels en 21 kleurstoffen. In één van de ruimtes zijn er een aantal werken tentoongesteld van Christine Kennis zelf.

In het Plantenpaleis ontdek je de verzameling vrouwentongen (Sansevieria).

Meer info: www.plantentuinmeise.be/nl/agenda/201/Over_historische_collecties_vezel_...