Modetextiel

MODETEXTIEL voor volwassenen

Bij Modetextiel volg je gedurende 2 jaar een persoonlijk traject dat je uitstippelt na een intake gesprek. Je gaat samen met de docent je verwachtingen en noden bespreken en een persoonlijk uitdagend en interessant doel stellen.

Tijdens de opleiding leer je ontwerpen aan de hand van tekeningen en collages. Voor de 2 silhouetten die je jaarlijks maakt ga je patronen leren tekenen, basispatronen aanpassen, rondingen creëren, leren draperen én moulage-technieken hanteren. Je leert nieuwe materialen kennen, hoe stoffen vallen of bewegen, verstevigingen op stoffen toe te passen, hoe schuindraad te gebruiken en nepen te verplaatsen. Ook krijg je de mogelijkheid om verschillende ‘klassieke’ technieken, zoals weven, breien, textielbewerkingen, kantwerk en zeefdrukken te integreren in je hedendaags ontwerp.

Deze opleiding is dan ook een ideale voorbereiding/opstap voor Mode/Theater studenten alsook om in de textiele kunsten verder te gaan.

Daarnaast kan je deze opleiding ook volgen om je artistieke en technische kwaliteiten omtrent het ontwerpen te verrijken.

De lessen gaan door in het atelier van Modeontwerp -Theaterkostuum, in de Blindestraat 35 te 2000 Antwerpen.

Dinsdagavond 18.30-22.00 wekelijks ( docent Judith van Herck )
contact@judithlingerie.com