Grafiekkunst

Grafiek is geëvolueerd tot een autonome kunstvorm binnen de hedendaagse kunst en biedt een eindeloze waaier aan mogelijkheden waarin andere media zoals fotografie en computer gemakkelijk hun weg vinden.

Alle mogelijke grafische technieken worden aangeleerd: hoogdruk - linosnede, houtsnede, houtgravure. diepdruk - etsen, droge naald, aquatint, eva… vlakdruk - lithografie, offset, zeefdruk en digitale grafiek vooral ter voorbereiding in functie van de andere grafische technieken.

Grafiekkunst richt zich op een vrije en artistieke ontplooiing door middel van een kruisbestuiving tussen opgedane kennis, ervaring en doelgericht experimenteren. Het doel is dat dit zal leiden tot een verruiming van de horizon op zowel inhoudelijk als technisch vlak.

Het accent ligt dan ook op vrij creatief werk en het bereiken van een persoonlijke visuele expressie met een grondige vakkennis als een van de basiscomponenten. Er wordt vertrokken vanuit de persoonlijkheid van de cursist om zo tot autonoom werk te komen.
De mogelijkheden zijn eindeloos…


Lessen Grafiekkunst gaan door op
dinsdag-, woensdag- en donderdagavond
telkens van 18u00 tot 21u30

Vakdocenten: Herman Declerck, Jochem Harteveld, Peter De Boeck

meer info: Jochem Harteveld Email: jochem_harteveld@yahoo.com