Grafiekkunst

De tijden dat Grafiekkunst werd beschouwd als prentkunst en inhoud het moest afleggen ten nadele van de techniek zijn voorbij. Grafiek is geëvolueerd tot een autonome kunstvorm binnen de hedendaagse kunst en biedt een eindeloze waaier aan mogelijkheden waarin andere media zoals fotografie en computer gemakkelijk hun weg vinden.
Alle mogelijke grafische technieken worden aangeleerd: hoogdruk (linosnede, houtsnede, houtgravure), diepdruk (etsen, droge naald, aquatint, ...) vlakdruk (lithografie, offset), zeefdruk en digitale grafiek (computergrafiek) vooral ter voorbereiding in functie van de andere grafische technieken.

Grafiekkunst richt zich op een ‘vrije’ en ‘artistieke’ ontplooiing d.m.v. een kruisbestuiving tussen opgedane kennis, ervaring en doelgericht experimenteren. Het doel is dat dit zal leiden tot een verruiming van de horizon op zowel inhoudelijk als technisch vlak.

Behalve een aantal basisopdrachten ligt het accent daarom op vrij creatief werk en het bereiken van een persoonlijke visuele expressie met een grondige vakkennis als een van de basiscomponenten. Er wordt vertrokken vanuit het karakter en de persoonlijkheid van de cursist om zo tot een autonoom eigenzinnig werk te komen.
De mogelijkheden zijn eindeloos, de begrenzing ligt enkel in de opgelegde limiet van de cursist zelf.


Lessen Grafiekkunst gaan door op
dinsdag en woensdag avond
telkens van 18u30 tot 21u10
en donderdagavond van 18u00 tot 21u30

meer info: Jochem Harteveld Email: jochem_harteveld@yahoo.com