Watermedia

Schilderkunst: Watermedia

In de nieuwe opleiding Water Media kun je je verdiepen in het schilderen met aquarel, acryl, gouache en inkt.
De opleiding wordt gegeven door aquarelspecialist Wouter van de Koot, die je vanuit zijn jarenlange ervaring begeleid en motiveert.

Vanuit diverse invalshoeken zoals portret, stilleven, de natuur, levend model of het kopiëren van meesters leer je de basistechnieken van het schilderen met aquarel, zoals werken met transparantie, kleuren mengen en het ‘lezen’ van water. Je maakt kennis met de nat in nat techniek en het schilderen van gelaagde wassingen. Ook krijg je tips en methodes aangereikt om de illusie van textuur en diepte op te roepen. We werken hierbij niet alleen binnen de muren van de academie, maar gaan er bij goed weer ook op uit om te schilderen vanuit de waarneming van het natuurlijke en urbane landschap.

We komen in aanraking met zowel academische technicitiet als actuele stijlen. We onderzoeken verschillende kunstenaars, kunstvisies en kunsttechnieken. Op die manier ontwikkel je als student een zo breed mogelijke kijk op de schilderkunst.
Gaandeweg de opleiding wordt je uitgedaagd je eigen beeldtaal en fascinaties te ontwikkelen en tot een persoonlijk project en visie te komen.
Je wordt zowel individueel als in groep begeleid, waarbij je persoonlijke eigenheid centraal staat. De inspirerende sfeer in het atelier is belangrijk om elkaar te stimuleren en verder te helpen.
Experimenteer, leer en verras jezelf met de eindeloze mogelijkheden van Watermedia

Voor wie: Of je nu beginner bent, enige ervaring hebt, of al jaren schildert, deze opleiding is toegankelijk voor iedereen!
Wanneer: Vrijdagnamiddag van 13.30 – 17.00 uur
Waar: Campus Mutsaard 3de verdieping
Contact:
Wouter van de Koot
Email: wouter.vandekoot@kaskadko.be

Inschrijven kan bij het secretariaat van Kaska DKO, Tel: (03) 213 71 60