juweelontwerp /edelmetaal / edelsmeden - edelsmeedkunst

Jaarlijks wordt door de cursisten van het atelier juweelontwerp een caleidoscoop aan materialen getoond, verwerkt in juwelen en installaties.
Het atelier juweelontwerp stelt van bij aanvang z’n pedagogische krijtlijnen vast: techniek hand in hand met artistieke ontwikkeling. Gekozen wordt voor een zo breed mogelijke opleiding als, kunstenaars, met alle mogelijke materialen als me­dium.
Als cursist ontdek de de technieken die nodig zijn om de gekozen materialen te kunnen hanteren, begrijpen en te vormen. Parallel hieraan wordt er veel aandacht besteed aan het vormen van een kunstzinnige identiteit.

Techniek, vorm, kleur, kruisbestuiving met andere disciplines staan ten dienste van je creatieve uiting.
Het atelier kenmerkt zich door een uitgebreid instrumentarium zoals zuurkast, smeltplaats, walsen, smeed- en kleine handgereedschappen en een werkruimte waar voor iedereen een individuele plaats is voorzien.

Aangespoord door de lesgevers, ontdek je spontaan het besef waarom je deze discipline bedrijft. De aandacht van de docent gaat vooral uit naar je persoonlijke aanpak.
In deze afdeling leiden wij geen traditionele edelsmeden op. Natuurlijk maken de cursisten juwelen en gebruiksvoorwerpen in de traditionele materialen en technieken van het ambacht. Maar zij beperken zich daar niet toe.

historiek

Bezoek hier onze facebookpagina

Bezoek hier onze Instagram account

meer info: Annemie de Corte - Annemiedecorte1967@gmail.com
Lessen Edelsmeden / juweelontwerp gaan door op:

2 lesmomenten te kiezen uit:

Woensdagnamiddag 13u30 - 17u00
Woensdagavond 18u00 - 21u30
Donderdagavond 18u00 - 21u30